Project Manager Regionaal Energieloket

Job description

GreenHome: de snelste weg naar een duurzaam huis. Dat klinkt goed. GreenHome is in 2015 gestart en heeft inmiddels het grootste onafhankelijke online platform gebouwd waarmee huizenbezitters gemakkelijk kunnen zien hoe zij energie kunnen besparen met duurzame oplossingen. Met een internationaal team bestaande uit twintig professionals zijn we doelgericht en vernieuwend bezig met het verduurzamen van de Nederlandse woningmarkt.
 
Over GreenHome                  

Groene energie, zonnepanelen, een energie-neutraal huis: veel huizenbezitters vinden het maar een gedoe. In 2015 kwamen de oprichters van GreenHome – Paul Geurts van Kessel, Reinier Schneider en Joppe Out – tot de conclusie dat dit anders moest kunnen. Op de website van Greenhome kunnen huizenbezitters een scan laten maken van hun huis waar een persoonlijk en onafhankelijk advies uitrolt over álle mogelijke energiebesparende maatregelen die zij kunnen nemen. Om dit te kunnen doen gebruikt Greenhome slimme algoritmen en open-source databronnen zoals het CBS en het Kadaster. Op basis van de HuisScan kunnen huizenbezitters vervolgens diverse offertes opvragen bij aanbieders die door Greenhome zijn gescreend en geselecteerd. Lees hier meer over Greenhome en het team.
 
Regionaal Energieloket        

GreenHome werkt onder de naam Regionaal Energieloket samen met 64 gemeenten in Nederland, waaronder de gemeenten Amsterdam, Breda en Apeldoorn. De gemeenten verwijzen hun inwoners naar www.regionaalenergieloket.nl voor gratis en onafhankelijk advies over het verduurzamen van hun woning. Ook doen we samen met gemeenten veel (offline) projecten zoals wijkgerichte aanpakken (advies voor bewoners richting aardgas-loos wonen) of groepsaankopen voor zonnepanelen, isolatie of warmtepompen.                           
 
Jouw rol als Project Manager              

Het is jouw taak om, samen met onze accountmanager Paul (tevens CEO), en onze projectmanagers Thorben (wijkgerichte aanpakken) en Martijn (groepsaankopen), al onze gemeenten te helpen met het bereiken van hun duurzaamheidsdoelstellingen. Dat doen we door in samenwerking met gemeenten veel offline activiteiten te organiseren. Met onze groepsaankopen bieden we inwoners de mogelijkheid om gezamenlijk zonnepanelen en isolatie aan te schaffen tegen een goede prijs/kwaliteit verhouding. Met onze wijkgerichte aanpak helpen we gemeenten een juiste prioritering te maken welke wijken er verduurzaamd moeten gaan worden, hoe dit het beste gedaan kan worden en wanneer. Vervolgens helpen we de bewoners in deze wijken hun woning stap voor stap te verduurzamen.

In jouw rol als projectmanager zorg je ervoor dat onze projecten van A tot Z netjes en volgens planning verlopen. Je onderhoudt wekelijks contact met gemeenten, installateurs & overige relevante stakeholders. Je geeft regelmatig presentaties over duurzaamheid op bewonersavonden in verschillende gemeenten. Intern zorg je ervoor dat de klantenservice goed op de hoogte is van alle projecten en werk je samen met onze marketeer om onze projecten te promoten onder inwoners. Je bent met verschillende projecten tegelijk bezig en het is belangrijk dat je het overzicht behoudt.
 
Los van de meer operationele werkzaamheden denk je ook strategisch na over het naar een hoger niveau tillen van de projecten, of het uitbreiden van onze dienstverlening. Dat kunnen zowel nieuwe diensten van het Regionaal Energieloket zijn richting gemeenten, maar ook nieuwe markten aanboren om daarmee uiteindelijk op een andere route energiebesparing bij huizenbezitters te stimuleren.

Concreet verwachten we van je dat je aan de slag gaat met

 • Stakeholder management: je bent het eerste aanspreekpunt binnen de projecten voor vragen vanuit gemeenten, installateurs & overige stakeholders 
 • Projectplanning: het opstellen en bewaken van de projectplanning Presentaties verzorgen op lokale bewonersavonden over duurzaamheid en duurzame maatregelen
 • Zoeken en interesseren van installateurs voor deelname aan de projecten Het vertalen van energieadviezen in begrijpelijke communicatiemiddelen richting de woningeigenaar
 • Allerhande dagelijks projectmanagement (communicatie, marketing, operationeel overleg, planning, etc)
Dit heb je in huis
Vanzelfsprekend vind jij duurzaamheid een belangrijk onderwerp. Los van dat je duurzaamheid belangrijk vind heb je ook affiniteit met en interesse in de techniek. Je bent het type dat graag aan de slag gaat (een echte doener), met een positieve instelling en uitstraling. Als projectmanager ben je proactief en handel je snel omdat je concrete resultaten wil boeken. Oftwel, jij bent gewoon een echte regelaar. Een fixer. Je beschikt over organisatietalent en bent handig met tekstverwerking en het opstellen van overzichten. Ook vind je het leuk om op een podium te staan en een presentatie te geven. Je bent communicatief vaardig en met jouw enthousiasme krijg jij mensen in beweging en je laat je niet uit het veld slaan wanneer dingen eens wat moeilijker gaan.  We zijn een startup, dus verwacht geen baan waarin alles al helemaal duidelijk is en er overal een rode loper voor je uit ligt. Je kan daarom complexe situaties structureren, leven met strakke deadlines en goed omgaan met verandering.
 

Requirements

Verder verwachten we het volgende

 • Afgeronde HBO of WO-opleiding
 • Affiniteit met energiebesparing en duurzame energie
 • 0-5 jaar werkervaring, liefst ervaring met project management
 • Gevoel voor commercie, maar ook begrip van de publieke sector en gemeenten
 • Regelmatig reizen is voor jou geen enkel probleem om het klantcontact te onderhouden (veel gemeenten bevinden zich nabij een treinstation)
 • Bereidheid om in avonduren en/of weekenden te werken wanneer dit nodig is
 • Pre: technische achtergrond (bouwkunde / duurzame energie) 

Dit bieden we

 • Salaris afhankelijk van ervaring en vaardigheden
 • Werken in een schitterend kantoor in het midden van de Amsterdamse grachten 
 • Flexibele werktijden (we sturen op output en niet op input)
 • Toegang tot een brede range van mentoren uit de Rockstart community
 • Grote focus op persoonlijke ontwikkeling
 • Fantastische koffie en dagelijkse lunch
 • Jong, gedreven internationaal team Uiteraard biertjes op vrijdag!