Marketing- en communicatie stage

Job description

GreenHome: de snelste weg naar een duurzaam huis. Dat klinkt goed. GreenHome is 2015 gestart (onder de naam Bleeve) en heeft inmiddels het grootste onafhankelijke online platform in handen waarmee huizenbezitters gemakkelijk kunnen zien hoe zij energie kunnen besparen met duurzame oplossingen. Met een internationaal team bestaande uit twintig professionals zijn we doelgericht en vernieuwend bezig met het verduurzamen van de Nederlandse woningmarkt.


Over GreenHome
Groene energie, zonnepanelen, een energie-neutraal huis: veel huizenbezitters vinden het maar een gedoe. In 2015 kwamen de oprichters van GreenHome – Paul Geurts van Kessel, Reinier Schneider en Joppe Out – tot de conclusie dat dit anders moest kunnen. Op de website van GreenHome kunnen huizenbezitters een scan laten maken van hun huis waar een persoonlijk en onafhankelijk advies uitrolt over álle mogelijke energiebesparende maatregelen die zij kunnen nemen. Om dit te kunnen doen gebruikt GreenHome slimme algoritmen en open-source databronnen zoals Google Earth en het Kadaster. Op basis van de huisscan kunnen huizenbezitters vervolgens diverse offertes opvragen bij aanbieders die door GreenHome zijn gescreend en geselecteerd. Lees hier meer over GreenHome en het team.


Jouw taak

GreenHome werkt onder de naam Regionaal Energieloket samen met 64 gemeenten. De gemeenten verwijzen hun inwoners naar www.regionaalenergieloket.nl voor gratis en onafhankelijk advies over het verduurzamen van hun woning. De gemeente is daarbij een communicatiekanaal voor het Regionaal Energieloket richting haar bewoners.

Bijna alle gemeenten hebben communicatiemedewerkers. Deze communicatiemedewerkers willen dgemeentekanalen inzetten voor de promotie van het Regionaal Energieloket, maar wij moeten daarbij de leiding nemen en de communicatiemedewerkers ontzorgen. Concreet betekent dat voor jou: 


  1. Elke maand twee artikelen schrijven en uitzetten bij de alle partnergemeenten zodat zij die kunnen plaatsen op hun (social) mediakanalen. De artikelen kunnen gaan over bijvoorbeeld: de laatste subsidies rondom duurzaam wonen tot een interview met een woningeigenaar die zijn/haar huis energieneutraal heeft gemaakt. Hoe dan ook hebben de artikelen te maken met duurzaamheid, duurzaam wonen, energieneutraal wonen en alles wat daar mee te maken heeft.
  2. Je bent continu bezig met het nadenken over hoe het Regionaal Energieloket beter gepositioneerd kan worden (online en offline) en welke rol de gemeenten daarin kunnen spelen. Je houdt daarbij rekening met de actuele ontwikkelingen rondom energieneutraal/aardgasvrij wonen. Je neemt zelf initiatieven en komt met creatieve marketingideeën om het Regionaal Energieloket beter te positioneren in de markt.
  3. Bijhouden van de website statistieken in samenwerking met de Head of Marketing van GreenHome en de Product Owner van het Regionaal Energieloket.
  4. Eventueel waar nodig ondersteun je lokale projecten zoals groepsaankopen voor zonnepanelen en isolatie die in sommige gemeenten worden georganiseerd. Deze acties hebben een eigen marketingplan met zowel een online als offline component.

Requirements

Wie zoeken wij?

  1. Je bent een enthousiaste student Communicatie, Journalistiek, Marketing (of vergelijkbaar)
  2. Vanaf februari voor minimaal 5 maanden beschikbaar
  3. Je kunt supergoed schrijven, uiteraard in foutloos Nederlands
  4. Je spreekt goed Engels aangezien een deel van ons team Engelstalig is.
  5. Geen deadline ontgaat jou, je bent secuur en precies.
  6. Bij voorkeur al enige ervaring met e-commerce en of SEO gericht schrijven.