Business development stage

Job description

GreenHome: de snelste weg naar een duurzaam huis. GreenHome (voorheen Bleeve.nl) is in 2015 gestart en heeft inmiddels het grootste onafhankelijke online platform in handen waarmee huizenbezitters gemakkelijk kunnen zien hoe zij energie kunnen besparen met duurzame oplossingen. Je kan ons vergelijken met Independer. Alleen helpen wij je niet met verzekeringen, maar met het vinden van de beste duurzaamheidsmaatregelen voor jouw woning. Met een internationaal team bestaande uit twintig professionals zijn we doelgericht en vernieuwend bezig met het verduurzamen van de Nederlandse woningmarkt. Wij zijn landelijk partner van de Rabobank, maar ook van 50 gemeenten in Nederland waaronder Amsterdam. Om de woningen daadwerkelijk aan te pakken werken we samen met een landelijk netwerk van ruim 100 installatiebedrijven van zonnepanelen, isolatie, dubbel glas en warmtepompen. 


Over GreenHome
Groene energie, zonnepanelen, een energie-neutraal huis: veel huizenbezitters vinden het maar een gedoe. In 2015 kwamen de oprichters van GreenHome – Paul Geurts van Kessel, Reinier Schneider en Joppe Out – tot de conclusie dat dit anders moest kunnen. Op de website van GreenHome kunnen huizenbezitters een scan laten maken van hun huis waar een persoonlijk en onafhankelijk advies uitrolt over álle mogelijke energiebesparende maatregelen die zij kunnen nemen. Om dit te kunnen doen gebruikt GreenHome slimme algoritmen en open-source databronnen zoals Google Earth en het Kadaster. Op basis van de huisscan kunnen huizenbezitters vervolgens diverse offertes opvragen bij aanbieders die door GreenHome zijn gescreend en geselecteerd.

Klinkt goed toch? En nu komt het: het is voor woningeigenaren geheel gratis. Het businessmodel van GreenHome is gestoeld op de fee die aanbieders betalen wanneer ze een opdracht via het platform binnenkrijgen. Win-win dus, want anders zouden aanbieders moeten investeren in acquisitie en naamsbekendheid via hun eigen kanalen. Nu doet GreenHome dat voor hen. Daarnaast fungeert GreenHome als Regionaal Energieloket voor ruim 50 Nederlandse gemeenten. GreenHome voorziet alle inwoners van die gemeenten van relevante informatie op het gebied van duurzaamheid. Bijvoorbeeld over gezamenlijke inkoopacties en informatie over subsidies.
 
Wil jij proeven aan ondernemerschap? 

Dat kan! De afgelopen jaren is ons team elk jaar verdubbeld en zien wij er ook nu flinke groei aankomen. Wij zoeken daarom 2 stagiairs die het leuk vinden om bij te dragen aan onze missie. Je draait mee in ons business team en leert alle aspecten kennen van een startup! Wil je meer weten over GreenHome? Bekijk onze website!

 
Jouw rol
Ben jij als 3e of 4e jaars op zoek naar een leuke stage als business developer? Reageer dan onderaan deze vacature en vertel ons waarom jij geschikt bent voor deze job!

Als stagiair draai je volop mee in het business team van GreenHome. Je zal je gaan bezig houden met het verschillende taken zoals: project management, inbound marketing, evenementen organiseren, het uitbouwen van zakelijke netwerk, relatie- en partnership management. Je werkt met veel verschillende mensen in ons team samen, van project managers tot klantenservice. We verwachten een slimme en hands-on mentaliteit, in ruil daarvoor krijg je veel vrijheid om je eigen methode en plan van aanpak vorm te geven. 


Wat bieden we je?

 • Een omgeving waar je veel kan leren over het werken bij een start-up
 • Een stagevergoeding van €250,= per maand
 • Ruimte voor initiatief en zelfontwikkeling
 • Werken in een prachtig kantoor aan de Herengracht in hartje Amsterdam
 • Werken in een leuk en jong team met veel ondernemerschapservaring
 • Uitmuntende koffie
 • Dagelijks gratis lunch
 • Borrel op vrijdagmiddag

Requirements

Wat vragen we van je?

 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Je hebt een passie voor duurzaamheid. Je vindt het gaaf om impact te maken. 
 • Nadat we samen je rol hebben doorgenomen en je precies weet wat er van je verwacht wordt, kun je goed zelfstandig werken en ben je assertief.
 • Je bent leergierig en creatief. Je schuwt er niet voor om je handen uit de mouwen te steken. 
 • Je hebt commerciële ervaring, verstand van techniek is een pre maar geen must.
 • Je hebt een studie in een van de volgende richtingen; commerciële economie, (technische) bedrijfskunde of (online) marketing.
 • Je komt minimaal 4 maanden stage lopen.
 • Je deinst er niet voor terug om in direct contact te staan met onze klanten, bedrijven en partners.